Ze zijn er weer… spruitjes! Echte Hollandse groente van eigen bodem. Niet iedereen vindt ze lekker. Dit recept komt van een collega en zij zegt dat zelfs haar kinderen meesmullen. Lijkt ons reden genoeg om eens uit te proberen.
Met hun wollige verschijning en gezoem behoren hommels tot de bekendste en meest gewaardeerde insecten van Nederland. Hun kleurrijke uiterlijk vermoedt dat ze makkelijk op naam te brengen zijn, dat is lang niet altijd zo.
De techreuzen maken de dienst uit op het internet. Marleen Stikker, initiatiefnemer van De Digitale Stad, vertelt zaterdag 19 november om 20 uur in de Koppelkerk hoe de burgers hun digitale soevereiniteit kunnen terugwinnen.
Het tweetalige prentenboek Kikvos Kasper en d’n stork / Kikker Kasper en de ooievaar is uit. Het kleurrijke prentenboek is geschreven in het Achterhoeks en voorzien van een Nederlandse hertaling.
Schrijfster Janneke Siebelink spreekt vrijdag 25 november om 20 uur in de Koppelkerk in Bredevoort. De dochter van de bekende schrijver Jan Siebelink schreef haar eerste boek over een vrouw met een oorlogstrauma uit de oorlog.
Greetje Janssen is een kleurrijk voorbeeld van een nieuwe generatie (moes)tuiniers. Spitten en schoffelen komen niet voor op haar ‘To-Do-Lijstje’. Ze gebruikt compost in plaats van mest en is zuinig met het geven van grondwater.
Erik van Ommen is actief als beeldend kunstenaar. Die buiten vogels en dieren schildert en tekent. Hierdoor kan hij hun gedrag zo goed mogelijk weergeven. In zijn jubileumboek neemt Erik de lezer mee op wereldreis door de natuur.
Niets zo lekker als stoofvlees van oma! Langzaam gegaard, weinig werk. De verrukkelijke geuren die vrijkomen, vullen de keuken.
Brood is een essentieel onderdeel van het voedingspatroon. Voor de meeste mensen tenminste. Behalve beleggen met kaas, ham, jam of hagelslag is brood ook heel goed te gebruiken als ingrediënt van een paar bijzondere gerechten.