Het Nederlandse spinazieseizoen is begonnen. Op zoek naar een lekker lunchgerecht dat nét even iets anders is? Of een vegetarische maaltijd die verrast? Probeer dan dit spinazietaartje met boerenbrie. Heerlijk en gezond!
In De mooiste plekjes in Gelderland vertelt Marleen Brekelmans van Bijzonderplekje waar je bijzonder kunt slapen, eten en beleven in de grootste provincie van het land. Vol ideeën voor originele dagtochtjes en weekendjes weg.
Het is (bijna) lente! Wie daar aan twijfelt, komt vast tot andere gedachten bij het zien van al die lentebloemen. Overal bloeien die leuke bol- en knolgewassen zoals krokussen, narcissen en hyacinten. Tijd om de tuin in te gaan!
Je kijkt je ogen uit in de boerderijwinkel Groot Antink net buiten Groenlo. Ze hebben zo´n 65 soorten jam. Wel eens gehoord van groene tomatenjam? Ted Geerdinck ziet het als een uitdaging: maken wat je nergens anders kunt krijgen
In 1962 werd het woord ‘vegan’ voor het eerst genoteerd in de Oxford English Dictionary. De recepten in dit boek zijn veel ouder en horen thuis in de traditionele keuken. Ontdek de grootste parels van de puur plantaardige keuken.
Al vroeg in de lente zijn de vogels in de tuin op zoek naar nestmateriaal. Van takjes en mos bouwen ze de mooiste nesten. Bloembindster Henrieke Lankveld liet zich inspireren en maakte bloemennestjes met een knipoog naar Pasen.
Je kunt er je klok op gelijk zetten, na elke vakantieperiode loopt het aantal meldingen van bedwantsen weer flink op. Zo ook na de voorjaarsvakantie. “Bedwantsen zijn een serieus probleem en komen steeds vaker voor.
In de jaren vijftig komen veel mensen vanuit Nederlands-Indië naar Nederland. Onder hen veel kinderen opgegroeid in de periode tussen kolonialisme en onafhankelijkheid. Zij dragen de herinneringen voor altijd bij zich.
Ook zo’n zin in het voorjaar? Dat krijg je helemaal met deze knapperige voorjaarsgroenten in een stevig jasje van aubergine. Heerlijk als bijgerecht voor vier personen of voor twee personen als vegetarisch hoofdgerecht.