Boer en ik reden onlangs door de Noordoostpolder. Jaloers keek hij naar de grote percelen waar zijn collega’s op boeren. Boer heeft zijn grond voor een deel rond de boerderij liggen. De rest ligt verspreid in de buurt
Na een bepaald niet vlekkeloos begin van het moestuinseizoen is het natuurlijk helemaal goed gekomen. En deze week was het ruim honderd dagen geleden dat de aardappels gepoot waren. Oogsten dus!
Een zomerse snelle salade met een lekkere knapperige bite van gefrituurde ravioli.
Dat tuinieren niet per se in de genen zit, bewijst onze oudste dochter die in Amsterdam woont en vóór en achter een klein tuintje heeft.
Wat is er nu lekkerder dan een gerecht dat zowel warm als koud perfect past bij dit warme weer. Samen met frisse zomergroentes en een koude soep van tomaat een volwaardige voedzame maaltijd.
Dienke Cazemier constateerde afgelopen weekend dat de erven van de boerderijen in Salland en Twente over het algemeen smetteloos zijn en de tuinen om door een ringetje te halen.
Voor een lekkere eend hoeven we echt niet naar Frankrijk. Op de Veluwe lopen er duizenden. Ook nog eens heel gemakkelijk te bereiden, dus ideaal voor een zomerse dag.
Dit gerechtje zou ontstaan zijn omdat de kok te weinig pannen had om al het vlees te bakken. Door rauw te serveren kon hij de drukte beter aan. Met tabasco en mosterd wordt het een lekker smeuïg en pittig. Serveer het goed koud.
Het kan niet anders, ik moet het even hebben over de nagenoeg grenzeloze voordelen van onze palletplantage. De afgelopen weken heb ik er al allerlei lekkers van af gehaald: radijzen, sla, spinazie, rucola…